Η απάντηση της ΕΟΕ για το επεισόδιο με τους νεαρούς Κινέζους στην Αρχαία Ολυμπία

SHARE:

Η απάντηση της ΕΟΕ για το επεισόδιο με τους νεαρούς Κινέζους στην Αρχαία Ολυμπία
loading...

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πήρε θέ...

Πάει Κίνα για να κλείσει το deal με Ίντερ ο Σπαλέτι
Θυμήθηκε το Final Four του 2012 ο Σπανούλης (video)
Διαψεύδει τον Ομπράντοβιτς για το μπάτζετ ο Γιαννακόπουλος! (ηχητικό)
Ζορίστηκε, αλλά «καθάρισε» στο τέλος η Ρέιντζερς
Χαμόγελα με Σάιμπερτ στον ΠΑΟΚ (pic)

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πήρε θέση για το επεισόδιο με τους νεαρούς Κινέζους στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος επειδή φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων σε μερίδα των ΜΜΕ περί απαγόρευσης εισόδου νεαρών Κινέζων αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από έναν φύλακα του χώρου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:

– Όπως όλοι γνωρίζουν, ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου βρίσκεται και το Στάδιο που φιλοξενούσε στην αρχαιότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και, ως εκ τούτου, η ΕΟΕ δεν είχε και δε θα μπορούσε να είχε, φυσικά, καμία απολύτως ανάμειξη στο γεγονός, αν και δε γνωρίζει επακριβώς τα στοιχεία που συνθέτουν το περιστατικό, λόγω αναρμοδιότητας.

Loading...

– Αν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης για την επίσκεψη των νεαρών Κινέζων αθλητών στην Αρχαία Ολυμπία είχαν ενημερώσει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μετάβασή τους στην περιοχή τότε η ΕΟΕ θα μπορούσε να έχει προσφέρει στους νεαρούς αυτούς επισκέπτες από την Κίνα περισσότερες ευκαιρίες για περαιτέρω γνωριμία με τον ευρύτερο ιστορικό αυτό χώρο. Όπως δηλαδή, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων 2004, στη Βιβλιοθήκη της ΕΟΕ, σε χώρους που ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της ΕΟΕ και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού ή κάποιον άλλον φορέα.

– Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η ΕΟΕ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός, που τόσο ταλαιπώρησε τους νεαρούς Κινέζους επισκέπτες, έστω και αν δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στα όσα λυπηρά συνέβησαν.

– Τέλος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί σφόδρα την αποκατάσταση της αλήθειας απ’ όλους εκείνους που αναφέρθηκαν μεμονωμένα και λανθασμένα στο γεγονός καθώς και από εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ, που προφανώς είχαν λανθασμένη πληροφόρηση.

Πηγή: sport-fm.gr

loading...

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0